CASUTA DE TURTA DULCE FINA Ingrediente 200 g miere 100 g zahăr 75 g unt 1 ou 400 g făină de grâu 1 lingură cacao 1 linguriță condimente pentru turtă dulce 1/2 pachet praf de copt 250–300 g zahăr pudră 2 albușuri colorant alimentar jeleuri de fructe pentru decor Perioada de preparare: aprox. 75 min.    Ingrediente pentru 4 buc. Pentru 1 buc: 1138 kcal · Proteine: 14 g · Carbohidrați: 222 g · Grăsime: 18 g opește într-o oală mierea, zahărul și untul amestecând continuu; toarnă această compoziție într-un castron și las-o să se răcească aprox. 15 minute. Încorporează în acest amestec oul, făina, cacaua, condimentele de turtă dulce și praful de copt. Frământă cu mâinile până obții un aluat dens. Înfășoară aluatul într-o folie alimentară și lasă-l să se răcească 60 de minute la frigider. Încinge cuptorul la 180°C. Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, întinde o foaie de aluat cu o grosime de aprox. 1 cm și decupează-l în formele dorite. Așază bucățile de turtă dulce pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-le la cuptor 8-10 minute. După ce le scoți, lasă-le la răcit, în mod ideal, 12 ore. Pentru glazură, amestecă albușurile cu zahărul pudră. Glazura din albuș de ou servește atât ca „adeziv” pentru componente, cât și pentru decor. În acest scop, vopsește glazura de albuș cu colorant alimentar și toarn-o într-o pungă cu o duză fină perforată (0,5 mm). Decorează căsuțele de turtă dulce cu jeleuri de fructe. 22

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=