Alan și-a dat seama că îi place gustul cidrului, dar mai important, prietenii săi au început să-l prețuiască la fel de mult. Astfel, a ajuns să fie apreciat de prietenii lui francezi și britanici care știau mai multe despre cidru, dar și de cei români care nu stiau ce este, neavând ocazia de a-l gusta sau de a-l aprecia cu adevărat. C idrul Clarks este artizanal și natural şi se produce la Cidrăria din judeţul Argeș, în Lereşti, chiar la poalele Carpaţilor. Am început să producem cidru la sfârșitul anului 2014, iar în luna octombrie a anului 2015, când am fost autorizati complet, am început să facem livrări și am intrat oficial pe piață. Astfel, Clark’s Cider (Cidru Clark’s) a fost primul producător român de cidru 100% natural având toți angajații, în afară de Alan Clark, manager și fondator, născuți în comuna Lerești, făcând astfel produsul cu adevărat un produs local. Alan Clark, fondatorul companiei, este un scoțian stabilit în România din anul 2002 care iubește cidrul natural de multă vreme. Din moment ce pe atunci nu exista cidru în România, Alan a început să-și facă propriul cidru, folosind merele din curtea familiei soției sale, Rucsandra Clark. Cidrul făcut de Alan a devenit o tradiție printre prietenii săi. Pentru a face mustul, merele erau duse la preotul satului care avea zdrobitor și teasc. Mustul astfel obținut era pus la fermentat în pivniță și era gata de consum în primăvară și foarte apreciat de prietenii lui în timpul verii. 27

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=