SUPĂ DE DOVLEAC Mod de preparare: Curăță și toacă dovleacul, ceapa și usturoiul. Topește untul într-o oală și adaugă dovleacul tăiat cubulețe, ceapa și usturoiul mărunțite, apoi pasta de tomate, boiaua și ardeiul roșu tăiat fâșii. După ce s-au călit puțin, pune vinul, supa și condimentează cu sare, piper și nucșoară după gust. Fierbe legumele 30 de minute și apoi pasează-le cu ajutorul unui blender. Amestecă crema de brânză cu arpagicul mărunțit, condimentează cu sare și piper și întinde pe cele 4 felii de pâine. Prăjește baconul și împarte-l în 4-6 boluri. Toarnă supa de dovleac fierbinte peste baconul prăjit din boluri și pune deasupra fiecărui bol câte o linguriță de ulei din semințe de dovleac. Servește supa fierbinte alături de pâinea unsă cu crema de brânză și arpagic. Ingrediente (pentru 4 - 6 persoane): 600 g dovleac 200 g ceapă 20 g usturoi 60 g unt 150 g ardei roșu proaspăt 50 g pastă de tomate 10 g boia dulce 0,2 l de vin alb 0,4 l supă de pasăre sau vită piper, sare, nucșoară 300 g bacon afumat tăiat cubulețe sau fâșii 300 g brânză grasă (Philadelphia sau ricotta) 2 legături de arpagic aproximativ 50-80 g 4 felii de pâine neagră – opțional, prăjită 4-6 lingurițe cu ulei din semințe de dovleac Chef Frank Oehler Chef Frank Oehler, unul dintre cei mai renumiți bucătari, a adunat de-a lungul anilor o experiență vastă, lucrând în bucătăriile unor restaurante celebre din mai multe colțuri ale lumii. Pasiunea pentru bucătărie i-a fost răsplătită cu o stea Michelin.

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=