ACADEMIA DE GASTRONOMIE Romeo DUNĂREANU Somelier și Barista METRO Cash & Carry România Silvia AILINCĂI Executive Chef METRO Cash & Carry România Daniel CARST Assistant Executive Chef METRO Cash & Carry România Creăm la Academia de Gastronomie, în magazinul METRO Militari, Bd Iuliu Maniu 500, sector 6, București Gătim alături de cei pasionați, creând arome unice pentru iubitorii gusturilor desăvârșite Te învățăm cum să prepari meniuri care vor mulțumi orice client, cu orice ocazie Împărtășim din experiența noastră culinară Scanează codul și descoperă programul Academiei de Gastronomie METRO din luna iunie Șalău de Dunăre cu legume și mămăligă infuzată cu rozmarin MOD DE PREPARARE: Într-o oală se pune laptele la fiert, se adaugă rozmarinul proaspăt tocat și se lasă la infuzat, apoi se strecoară. În laptele infuzat se adaugă 15 g de sare apoi se incorporează mălaiul treptat reducând la minimum focul. Mămăliga fierbinte se transferă în forme de silicon dreptunghiulare și se lasă să se tempereze după care se taie în felii. Legumele (ardeiul gras, hașma, apio) se spală, se curăță și se taie cuburi, apoi se gătesc într-o tigaie la foc iute pentru câteva minute, după care se asezonează cu sare și piper. Roșiile cherry se gătesc la cuptor și se asezonează cu sare și piper. Din pătrunjel, semințele de floarea soarelui, usturoiul copt, ardeiul iute copt la cuptor și curățat de pieliță și 200 ml de ulei de floarea soarelui, se prepară un sos verde cu ajutorul unui blender. Formăm un amestec din 5 g sare de mare și frunze de cimbrișor care se folosește pentru a aromatiza peștele file (minimum 1 oră). Apoi se gătește pe plită prima dată cu pielea în jos pentru a obține o crustă aurie. Din sfecla coaptă și supa de legume se prepară un piure cu ajutorul robotului de bucătărie. Opțional, se poate pune și unt pentru o cremozitate crescută. Prima dată se montează piureul de sfeclă (modelul obținut cu ajutorul unui recipient rotund) după care legumele, mămăliga și peștele. Sosurile se adaugă la sfârșit. Preparat gătit în timpul cursului Bucătărie românească modernă, în cadrul Academiei de Gastronomie METRO. INGREDIENTE: • 1,8 kg file șalău • 600 g ardei gras roșu • 600 g ardei gras galben • 500 g roșii cherry • 500 g hașme (ceapă) • 300 g apio • 15 g cimbrișor METRO Chef • 500 g sfeclă roșie coaptă • 150 ml supă de legume • 2 legături de pătrunjel • 50 g semințe de floarea soarelui • 200 g ardei iute • 50 g usturoi • 220 ml ulei de floarea soarelui METRO Chef • 500 g mălai METRO Chef • 1 L lapte Fine Life 3,5% grăsime • 30 g rozmarin proaspăt METRO Chef • 100 g sare de mare METRO Chef • După gust - piper măcinat METRO Chef • 30 g chivas METRO Chef • Reducție de oțet balsamic pentru decor 10 porții 40’ timp de preparare

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=