2 Carne tocată, amestec per kg 16 99 LEI 13 99 LEI -17 % Ceafă de porc dezosată marinată, per kg 20 99 LEI 18 99 LEI -9 % Mușchi țărănesc afumat per kg 25 99 LEI 19 99 LEI -23 % Cubulețe de mânzat per kg 34 99 LEI 29 99 LEI -14 % Puiul Familist AGRICOLA per kg 8 69 LEI 7 99 LEI -8 % Pulpe de pui dezosate per kg 17 99 LEI 15 99 LEI -11 % Aripi de curcan PENEȘ per kg 15 29 LEI 10 49 LEI -31 % Cauți ceva pentru grătar sau pentru mâncăruri fastuoase? Ceafă de porc cu sos de afine Ingrediente: Pentru friptură: 800 g ceafă de porc, 1 linguriță coriandru 2 linguri ulei vegetal, 4 lingurițe unt 4 căței usturoi, 4 fire rozmarin, sare, piper Pentru sosul de afine: 1 lingură unt, 300 g afine 2 fire rozmarin, 50 ml vin roșu 2 linguri smântână pentru gătit 1 linguriță miere, 1/2 linguriță coajă de lime Preparare: 1. Ceafa de porc se porționează în 4 fripturi egale (aproximativ 200 g fiecare). Apoi se condimentează cu sare, piper și coriandru. 2. Uleiul se încinge într-o tigaie la foc mediu și se adaugă fripturile. Se prăjesc timp de 4 minute. 3. Se tapetează o tavă de cuptor cu hârtie de copt și se așază feliile de ceafă pe ea. Peste fiecare friptură se adaugă o linguriță de unt, 1 cățel de usturoi și un fir de rozmarin. Tava se dă la cuptor pentru 15 minute la 180°C. 4. Pentru sos, se topește untul într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă afinele și firele de rozmarin. Se gătesc timp de 10 minute. 5. Amestecul se trece printr-o sită și se toarnă într-o tigaie încinsă la foc mediu spre mic. Se toarnă vinul roșu și smântâna, apoi se dă în clocot. Se adaugă și mierea. Se rade coaja de lime, se amestecă și apoi se ia de pe foc. Se lasă să se răcească. 6. Friptura se scoate din cuptor și se servește împreună cu sosul de afine. Se poate servi și cu cartofi copți. 4porții Pentru modul de preparare și alte rețete delicioase, urmărește canalul nostru de /CarrefourRomania

RkJQdWJsaXNoZXIy ODMzMzU=